35 éve gyűjtik az emlékeket

2023.02.14. 18:00

Kiállítást rendeztek a pápai természetjárók

A Bakancsos Természetjáró Kör 34 éve kezdte természetjáró tevékenységét, azóta folytatják a közösség építését. Emlékeikből, tárgyaikból, fényképalbumaikból a Jókai Mór Városi Könyvtár folyosóján rendeztek be kiállítást.

Haraszti Gábor

35 éve gyűjtik az emlékeket a bakancsosok

Forrás: Bakancsos Természetjáró Kör

A természetjáró kör a túrázás mellett a könyvtári tárlóban elhelyezett anyagokkal hívja fel a figyelmet környezetünk történeti, természeti értékeire. Terebesi Józsefné, a kör vezetője, elmondta, továbbra is várják a túrázni, kirándulni vágyó pápaiakat és környékbelieket.

– Először 1989-ben a Jókai Mór Művelődési Központban, majd a Huszár Közösségi Házban adtunk hírt létezésünkről, azóta folytatjuk a közösség építését – mesélte a kör vezetője. – A közösségi ház zárva tartása miatt emlékeinket, tárgyainkat, fényképalbumainkat a városi könyvtár fogadta be, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezetőnek. Terveink szerint február végén új tartalommal töltjük meg a tárlót. Heitler László rajzainak felhasználásával a pápai vízimalmokról emlékezünk meg, kiemelve a legtöbbet ábrázolt Mester malmot, a festő mellett Kakuszi Mihály fafaragó munkái is láthatóak lesznek – emelte ki Terebesi Józsefné, aki klubtársaival a közeljövőben elkezdi a készülődést a kör 35. születésnapjának méltó megünneplésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában