Rendszeresen küld finomságokat

2023.02.05. 11:00

Megmentették az életét a véradók, most ő segít

A véradómozgalomban kifejtett tevékenysége elismeréseként támogató oklevelet adományozott a Magyar Vöröskereszt országos vezetősége a zirci Vezir-Hús Kft-nek. Horváth Istvánnak, a cég ügyvezetőjének az életét mentették meg egykor a véradók, ezért kötelességének érzi embertársai segítését.

Kelemen Gábor

Horváth István a Magyar Vöröskereszt országos vezetőségének támogató oklevelével Fotó: Kelemen Gábor

Amikor megkapta a hírt a zirci vállalkozó – elmondása szerint – meglepődött és elgondolkodott, méltó-e a kitüntetésre, hiszen ő kötelességének érzi az önzetlen segítségnyújtást. A díj átvételét követően azonban már a köszönet nyelvén szól azokhoz, akik javasolták az adományozást, és ezzel elismerték húsz évre visszanyúló tevékenységét, amivel a Vöröskeresztet támogatja. Horváth István azt tartja szem előtt, hogy mindig vannak emberek, akik rászorulnak a segítségre. A karitatív és humanitárius társadalmi szervezetek rendszeres támogatása mellett az ünnepekhez kötődően ajándékcsomagot állít össze munkatársaival a mentősöknek, amit mindig nagy szeretettel fogadnak a sürgősségi feladatot ellátók.

Elárulja, személyes megfontolásból segíti a Vöröskereszt munkáját. Fiatalon súlyos betegséggel küzdött, és soha nem felejti el, hogy akkor mennyi ember sietett a segítségére, sok vért kapott társadalmunk csendes hőseitől. A mai napig hálás azoknak, akik mellette álltak a gyógyulása érdekében. Akkor fogalmazódott meg benne, hogy ha őt „visszaküldik onnan fentről” és lesz rá lehetősége, akkor azt, amit önzetlenül kapott, továbbadja embertársainak. Tudásának, szorgalmának köszönhetően meg is teremtette a lehetőségét, hogy támogatni tudja a városban működő szervezeteket, közösségeket, a rendezvényeket. Jó ötletnek tartja a Vöröskereszt területi szervezete által életre hívott, egyedinek mondható disznótoros véradást, örömmel küldi a hurka- és kolbászkóstolót azoknak, akik karácsony előtt sem feledkeznek meg a pótolhatatlan adományra rászorulókról.

Horváth István egy évvel ezelőtt elsőként vehette át az „Év Zirci Vállalkozója” kitüntetést az önkormányzattól. A helyi elismerés kapcsán családtagjairól beszél, akikre büszke, hiszen szinte nincs olyan városi rendezvény, amelyen ne vennének részt, aktív közreműködői a zirci közéletnek. Teszik ezt azért, mert fontosnak tartják a közösséget, a személyes kapcsolatokat, hogy minél több embert megismerjenek, hozzájuk egy-egy kedves szót, gondolatot intézzenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában