Sokszínű közösség

2023.02.18. 20:02

Sárkány és sámán is érkezett a Kinizsi-várhoz (videó)

Pálinkamustra, lovas felvonulás, kiszebábégetés, télűzés. Nem panaszkodhattak a helyiek és a Nagyvázsonyba érkezők szombaton, hiszen igazi mulatság várt mindenkit az idei lovas farsangon a Kinizsi-vár előtti területen és a Reményi rendezvényházban is.

Juhász-Léhi István

Fotó: Penovác Károly/Napló

A kora tavaszias napsütéses időjárás sok érdeklődőt kicsalogatott a lovas felvonulásra, nem is csoda, hiszen háttérben a megújított várral kitűnő látványosság volt mindez. A 12 fogat és a 12 lovas jelmezes megmérettetését szakértő zsűri bírálta el, ami után kihirdették a legjobbakat. Minderről Győrffy-Villám András szakértőt, a lovas program szakmai levezetőjét faggattuk a helyszínen. Kiderült, a fogatok versenyét egy nagyvázsonyi, a Hock Ferenc és Barcza István fémjelezte fogat nyerte azzal, hogy sámánnak öltözött Ferenc. A lovasok győztese pedig Hock Liza lett, aki sárkányjelmezt öltött. Ő és Dolly nevű lova ugyancsak helybéliek. 

A megnyitón Fábry Szabolcs polgármester elmondta, közösségük nagyon sokszínű, ami farsangi programjukon is mindig bebizonyosodik. Ugyanakkor a helybéliek hagyományőrzők és hagyományteremtők is, elég csak a lovakra gondolni. Elhangzott, az idei volt immár a hetedik lovas farsang, és ezúton is megköszönte Hock Ferencnek, a Nagyvázsonyi Lovas Egyesület elnökének azt ötletet, hiszen ő és neje, Júlia találták ki ezt a lovas mulatságot. 

Következett a várt kiszebábégetés, ami előtt műsort adott a Mesevár Óvoda és Bölcsőde Csigabiga csoportja, valamint a Nagyvázsonyi Férfi Dalárda és a Nyirettyű népzenei együttes. A napot farsangi bál zárta a rendezvényházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában