Törvényszék

2023.02.28. 21:00

Tanácskozást tartottak a veszprémi bíróságon

Kollégiumi ülést és szakmai napot tartottak a Veszprémi Törvényszéken a közelmúltban.

Napló

Forrás: illusztráció

A Veszprémi Törvényszék polgári gazdasági-munkaügyi kollégiuma ülésére a kollégiumi tagokon kívül valamennyi polgári ügyszakos bíró, bírósági titkár és fogalmazó is meghívást kapott. Az ülésen online formában részt vett Orosz Árpád, a Kúria polgári kollégiumvezetője, Dzsula Marianna, a Kúria polgári kollégiumvezető-helyettese és Lezsák József, a Győri Ítélőtábla polgári kollégiumvezetője is – tájékoztatott a Veszprémi Törvényszék. 

A rendezvényen Hernádi László bíró tartott előadást az ingatlan-nyilvántartást érintő perek egyes gyakorlati kérdéseiről, majd Cseke Ivett kollégiumvezető számolt be a 2022. évi hatályon kívül helyezések szakmai tapasztalatairól. Benyó György kollégiumvezető-helyettes ismertette az elfogultsági bejelentésekkel kapcsolatos vizsgálat részleteit, az illetéktörvény és a kapcsolódó jogszabályok módosított rendelkezéseit. A résztvevők egyéb aktuális jogalkalmazási kérdésekről is tanácskoztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában