Adomány

2023.02.26. 15:30

Veszprém megyei lovasok segítik a legkisebbeket

Unger Fanni, az első sümegi lovasbál egyik fő szervezője, a Veszprém Megyei Lovasklubok Egyesületének (VMLE) elnökségi tagja, a Somló Térség Lovas Egyesület aktív versenyzője és edzője átadta a bálon gyűjtött adományt Szabó Bencének, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány ügyvezető igazgatójának a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. 

Kovács Erika

Átadta a sümegi lovasbálon gyűjtött adományt Unger Fanni, a kitűnő lovas Szabó Bence, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány ügyvezető igazgatója részére a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban a minap Fotó: Nagy Lajos

Unger Fanni elmondta, hogy sokan elmentek a rendezvényre, a háromszáz vendéggel telt ház volt a Hotel Kapitány Királyok termében, és a megjelentek támogatták a nemes ügyet képviselő alapítványt. 

A gyűjtés a lovasok körében is nagyon kedvező visszhangra talált, szívesen segítették az alapítvány munkáját. A kitűnő lovas az átadáson megtekintette a kórház koraszülött intenzív osztályának munkáját, és elismeréssel szólt a látottakról. 

Szabó Bence, aki a gyerekgyógyászati centrum, illetve a perinatális intenzív centrum orvosa a kórházban, köszönettel beszélt a gyűjtésről, illetve az adományról, amely nagyon jól jön nekik, terveik szerint műszereket vásárolnak belőle. 

Mint ismert, az alapítvány az Országos Koraszülött Mentő Alapítvánnyal, a Csolnoky Ferenc Kórházzal és az Országos Mentőszolgálattal együttműködve 2002 októbere óta szervezi és végzi a beteg újszülöttek és koraszülöttek mentését. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában