Nyelvtudás, környezettudatosság

2023.03.06. 16:00

Az MNL Veszprém Vármegyei Levéltára pályázatával közel kétmillió forintot nyert

A VEB 2023 Zrt. egy éve írta ki a városi kulturális és közművelődési intézmények részére kapacitásfejlesztési pályázatának második szakaszát, hogy az idei programévre való felkészülés jegyében előmozdítsa Veszprém város kiemelt közművelődési és kulturális intézményei, legjelentősebb turisztikai attrakciói tekintetében a jó gyakorlatok gyűjtését, az intézmények kommunikációs és közönségtájékoztatási rendszerének fejlődését.

Benkő Péter

Az MNL Veszprém Vármegyei Levéltára pályázatával közel kétmillió forintot nyert munkatársai 90 órás angolnyelv-tanfolyamon való részvételére, az épület látogatóbarát és fenntarthatósági fejlesztéseire.

Az intézmény az EKF-programok megvalósításában leginkább érintett munkatársak angolnyelv-tudásának fejlesztéséhez használta fel a támogatás egyik felét, hogy a kollégáik külföldi partnerekkel és a Veszprémbe látogató külföldiekkel gördülékeny kommunikációt folytathassanak. A külföldről érkező kutatói és ügyfeles megkereséseket az érintett munkatársak tudják fogadni és megválaszolni. A tanfolyamot hat munkatársuk sikeresen elvégezte.

A pályázati megvalósítás első szakaszában beszerezték az úgynevezett zöld falat, amelyet elhelyeztek a levéltár vendégterében. Segítségével tájékoztatják látogatóikat a működésük során alkalmazott környezettudatos jó gyakorlatokról. Előkészületeket tettek a további látogatóbarát és fenntarthatósági fejlesztések megvalósításához is, és tervezik jelnyelvi tolmácsszolgálat beüzemelését, látássérültek és más fogyatékossággal élők segítését szolgáltatásaik igénybevételében, valamint a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését az épületben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában