Isten éltesse!

2023.04.21. 08:00

A 90 éves Margit nénit köszöntötték Pápán

Az Egyesített Szociális Intézmény Vörösmarty Úti Otthonházában 90. születésnapja alkalmából Áldozó Tamás polgármester köszöntötte Vízi Sándornét. A polgármester egy csokor virág mellett Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapjával kívánt jó egészséget az ünnepeltnek.

Haraszti Gábor

Margit néni kilenc évtized után is aktív

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Margit néni 1933. április 20-án született Újkéren, nővérével sajnos gyermekkorukban árván maradtak, nevelőszülőkhöz kerültek Külsővatra. Az általános iskola elvégzése után nem tanult tovább, a ház körüli munkákban, a gazdaságban, az állatgondozásban segített. 21 évesen házasságot kötött, férjével Pápára költöztek, két lányuk született. Margit néni 30 évig a Pápai Textilgyárban, három műszakban dolgozott, innen annak ellenére ment nyugdíjba, hogy marasztalták, ő azonban unokájával szeretett volna minél több időt tölteni. Férjével 62 éven keresztül éltek boldog házasságban, aztán párja váratlanul elhunyt. A gyászt két lánya, négy unokája és nyolc dédunokája segített neki elviselni. Margit néni az otthon lakói és munkatársai szerint kedves, nyitott, őszinte, segítőkész, optimista személyiség. Napjait sétálással, olvasással, tv-nézéssel tölti. Aktívan vesz részt a foglalkozásokon, az ünnepségeken verseket olvas fel. Családja hetente többször meglátogatja az otthonházban, ahol a kerek születésnap apropóján Áldozó Tamás polgármester és Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI igazgatója kívánt neki további hosszú, boldog, egészségben gazdag életet. Mint elhangzott, a születésnapos az intézmény egyik „motorja”, a mai napig aktív életet él.

– Nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy az ember megedződjön, nem szabad elhagyni magunkat, aktív életet kell élni – válaszolta Margit néni arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka. – Ma reggel nagyon boldogan ébredtem, hiszen a sok-sok esős nap után pont a születésnapomon ragyogott ismét a nap. Napjaim nem pihenéssel telnek, naponta legalább másfél órát sétálok, tornázom, jól érzem itt magam, a nővérek nagyon kedvesek – mondta mosolyogva a 90 esztendős Vízi Sándorné. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában