Idősköszöntés Veszprémben

2023.04.04. 15:32

A titok: jól kell kiválasztani a géneket

Balogh Győző Károlyné Judit nénit köszöntötte 90. születésnapján Brányi Mária alpolgármester, Eidmann Katalin intézményvezető-ügyvezető igazgató és Szigeti József tulajdonos az Életöröm Idősek Otthonában április 4-én. Az otthon kiváló egészségnek, szellemi frissességnek örvendő lakóját virágcsokorral, oklevéllel és egy könyvajándékkal lepte meg az alpolgármester, egyben tolmácsolva a miniszterelnök jókívánságait.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter/Napló

Judit néniről megtudtuk, ma is írogat, előadásokat tart, az alkotás öröme sokat jelent és ad számára. 12 regényét és meséjét az Egyesült Államokban és Kanadában adták ki, hiszen előbbi ország 1951-től az otthona volt egészen 2000-ig. Mutatja az angol és magyar nyelven On the way home – Útban hazafelé címmel kiadott kötetét. 3 éve lakik a veszprémi intézményben, ahol ugyancsak otthonra lelt, a sok-sok programról nem kíván a jövőben sem lemondani. 

– A szellemi frissesség megőrződésének titka, hogy jól kell kiválasztani a géneket – mondja Judit néni nevetve, boldogan a köszöntőn, s amikor elbúcsúzunk tőle, hozzáteszi: – 10 év múlva találkozunk a 100. születésnapomon.

Isten éltesse!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában