A ciszterci arborétum játékos túraútvonalához kaptak térképet a családok

2023.04.10. 07:00

Füleslesre indultak természetfelfedező gyerekek

Füleslesre fel! – biztatták édesapák fiaikat, amikor a zirci arborétum bejáratánál megkapták a játékos térképet. A ciszterci apátság botanikuskertjében húsvétkor kis ugribugri-figurákkal ellátott, elrejtett táblákat lehetett apró nyereményekért megkeresni. A nagyobb jutalmat a természet nyugalma nyújtotta.

Rimányi Zita

A ciszterci apátság botanikuskertjében állatsimogatót is felállítottak

Fotó: Rimányi Zita

Az ajánlott túraútvonal mentén raktak ki hét nyuszis táblát az arborétumban húsvétvasárnapra, térképen be is jelölték helyüket, azonban azt már a gyerekeknek kellett ráírniuk, hogy melyik ponton melyik tapsifüles figurára leltek rá. Több család érkezett, hogy a játékot együtt élvezze a különleges környezetben, a szerzetesek által létrehozott botanikuskertben. Egy Zirci származású édesanya Budapestről több gyermekével jött el, amikor hallottak az állatsimogatóról, aminél egyébként felnőttek is szívesen elidőztek. 

Rábapatonáról rokonok, komák, barátok együtt érkeztek a természetet megcsodálni egy kis lelkes hatéves nyuszikeresővel, Zalánnal
Fotós: Rimányi Zita

A Lovason erdőszélen lakó, természetet kedvelő négytagú család, a szülők, öt- és egyéves gyermekük a természettudományi múzeum meglátogatása után indult sétálni az arborétumba, a kicsit babakocsiban tolták, és térkép nélkül is örömmel fedezték fel az ugribugri-figurák rejtekhelyeit. 

Szintén Zirctől nem messzire lévő településről jöttek a füleslesre, a családi programra és egyben az arborétum felfedezésére hármasban bakonybéliek, Mariann, az anyuka és két Robi: apuka és vállára ültetett kisfia. Hiába volt a térkép, az első fülestábla megtalálása miatt párszor megkerülték a tó egyik sarkánál lévő növényeket, de az édesapa végül sikerrel járt, a zsilipnél meglátta, aztán pedig már hároméves gyermeke is ügyesen boldogult a további hasonló feladatoknál. 

A húsvétra kialakított állatsimogatónál a zirci arborétumban gyerekek és felnőttek is szívesen elidőztek
Fotós: Rimányi Zita

A rábapatonai Somodi Gergő viszont már dél körül arról számolhatott be lapunknak, hogy a hét nyuszitáblából hatot kipipálhattak a lelkes térképleső hatévessel, Zalánnal. Miatta választották húsvétkor úti célnak a zirci arborétumot, de szépségét szintén szerették volna élvezni, ezért társasággal érkeztek, felnőttek többen együtt kirándultak, rokonok, komák, barátok. Többségük még sosem járt itt, vagy csak nagyon régen, gyermekkorában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában