Számok hálójában

2023.04.27. 17:00

Jubileumi szúdokuverseny rengeteg résztvevővel

Tizedik alkalommal hirdette meg a térség általános iskolásai részére a szúdokuversenyt a csöglei iskola. Az egy évtizede töretlen népszerűségnek örvendő verseny ötletgazdája és szervezője Burján Sándorné tanár.

Tisler Anna

A győztes Svendor Áron veszi át a jutalmat Balhási Istvántól

Fotó: Tisler Anna

A versenyzőket és felkészítő tanáraikat  Balhási István intézményvezető köszöntötte, aki méltatta az elmúlt tíz év eredményeit, és kiemelte a tehetséggondozásba befektetett munka hasznosságát. Az április 24-én tartott verseny után díjazták a március végén megtartott Számzsonglőr vetélkedő helyezettjeit is. 

A Számzsonglőr verseny első és második fordulóján 9 intézményből 176 gyerek mérettette meg magát, a harmadik fordulóra 96 tanuló jutott be. A szúdoku idén rekordot döntött, ugyanis az eddigi 85-90 diák helyett 102 vett részt 8 iskolából.

A számzsonglőröknél az első osztályosok közül győzött Sárvári Teréz, második lett Balikó Benedek, megosztott harmadik helyen végzett Kósa Bence és Leja Zsombor. A másodikosoknál  Gyulovics-Marton Zoltán, Somogyi Diána,  Bódis Zoltán István lett a sorrend. A 3-4. osztályos korcsoportban Léka Mátyás, Marton Kornél,  Bertalan Barna ért el helyezést. Az 5-6.-os korcsoportban Magyar Tímea, Léka Mihály, Halasi Lorena gyűjtötte a legtöbb pontot. A 7-8. osztályosoknál Léka Emese első, Svendor Áron második, Fonyó Regina a harmadik lett. 

Tortával ünnepelték a jubileumot
Fotó: Tisler Anna

A szúdokuversenyen az első osztályosok közül  Sárvári Teréz, Vajai Vanda, Fekete Tamara végzett az élen. A második osztályosoknál Fülöp Zoltán, Horváth Áron, Gyulovics-Marton Zoltán szerepelt a legjobban. A harmadikosoknál az első helyezett Torma-Szabó Hunor, a második Gőgh Maja Tímea, a harmadik Léka Mátyás lett. A negyedikeseknél Kósa Patrik, Simon Aurélia Jázmin, Nagy Kevin lett a sorrend. Az ötödik osztályosoknál Léka Mihály, Lattenstein Flóra, Kovács Fanni Eszter lett a sorrend. A hatodik osztályosoknál Halasi Lorena, Sarus Dorián, Süle Zora végzett az élen. A hetedikeseknél Léka Emese, Balogh Jázmin,  Papp Dániel, a nyolcadikosoknál Svendor Áron, Kövi Veronika, Bognár Boglárka sorrend alakult ki. 

A versenyt támogatta a Pápai Tankerületi Központ, Kustos Péter, Csögle polgármestere és Pető Gábor. A szervezők süteménnyel és a kerek évforduló tiszteletére tortával kínálták a résztvevőket. Minden díjazott ajándékot kapott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában