Tisztújítás

2023.04.06. 11:00

Kovács József lett az MSZP pápai elnöke

Miután nyilvánosságra került, hogy Grőber Attila, a Magyar Szocialista Párt pápai elnöke a Demokratikus Koalícióban folytatja a politizálást, az MSZP helyi szervezete tisztújítást tartott, melyen elnökének a korábbi alelnököt, Kovács Józsefet választotta meg.

Haraszti Gábor

Kovács József (balra) megegyezésre számít az ellenzéki pártok között

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Minderről Hartmann Ferenc, az MSZP Veszprém vármegyei elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit.

– A lemondás után az MSZP-nek az volt a feladata, hogy azokat a funkciókat, ahol Grőber Attila tisztségekkel és jogosultságokkal rendelkezett, betöltsük, a tisztújítás eredményeképpen Kovács József lett a szervezet elnöke. Fontos számunkra, hogy olyan emberek is aktivizálták magukat, akik korábban a háttérbe szorultak, így a megyei elnökség új delegáltja Gőgös Zoltán, a szocialista párt korábbi elnökhelyettese, az országos választmányba pedig egy fiatalt, Jádi Olivért választottuk – mondta az önkormányzati képviselő, aki hozzátette, levélben kérték Grőber Attilát, hogy adja vissza az MSZP színeiben szerzett vármegyei önkormányzati mandátumát. – Természetesen ha valaki távozik egy szervezetből, akkor az úgy etikus, hogy a szervezettel közösen szerzett mandátumról lemond, Attilát levélben az elnökség nevében erre kértük.

A megválasztott elnök megtisztelőnek érezte a tagság bizalmát és hangsúlyozta, ősszel az ellenzéki pártokkal el fognak kezdődni az együttműködési tárgyalások.

– Azt a feladatot vállaltam, hogy minél jobb kondícióban találják ezek a koalíciós tárgyalások az MSZP-t. Biztos vagyok benne, hogy a tárgyalások eredményre fognak vezetni és lesz megegyezés az ellenzéki pártok között – mondta Kovács József. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában