Indul a beíratás

2023.04.17. 17:30

Nyitott kapuk várják a leendő ovisokat Pápán

A Pápai Városi Óvodák valamennyi tagóvodájába a 2023/2024-es évre május 8-án indul a beíratás. Elsősorban azoknak a jelentkezését várják, akik 2023. augusztus 31-ig töltik be 3. életévüket, hiszen számukra kötelező az óvodai nevelés.

Haraszti Gábor

Nyílt hetet tartanak a pápai óvodák

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A gyermekek elsősorban abba a tagóvodába nyernek felvételt, melynek körzetében életvitelszerűen laknak, azonban férőhely függvényében egyéni igényeket is figyelembe tudnak venni. A körzethez tartozó utcaneveket hamarosan minden pápai létesítményben elérhetővé teszik. Azon gyermekeknél, akik 2023. szeptember 1. és 2024. augusztus 31. között töltik be 3. életévüket, a szülők jelezhetik az intézményben óvodai felvételi szándékukat, és férőhely függvényében előfelvételt nyernek.

– Tudjuk, hogy az óvodakezdés nagy mérföldkő a családok életében, ezért április 24., 25., 26-án délelőtt és délután is minden tagintézményünkben lehetőséget biztosítunk arra, hogy a gyermekek, valamint szüleik megismerjék tagintézményeinket. Betekintést nyerhetnek a játékos mindennapokba, megismerhetik a nálunk folyó nevelés sajátosságait, esetlegesen felmerülő kérdéseikre választ kaphatnak az óvó néniktől – tájékoztatott Horváthné Végh Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezető helyettese.

Az óvodai beíratás május 8–9-én 7–18, 10-én 7–17 óráig tart. A jelentkezés helyszíne a Pápai Városi Óvodák székhely intézménye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában