21. századi technológia

2023.04.25. 20:00

Robot gyorsítja meg a kiszolgálást Veszprém új patikájában

Hivatalosan is átadták a Csillag Patikák hálózat Almádi úton működő gyógyszertárát kedden.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Marton

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) örömtelinek nevezte, hogy egy veszprémi vállalkozó jóvoltából 21. századi technológiát alkalmazó szolgáltatás segíti a lakókat. Hozzátette, a város célja, hogy 2030-ra Európa legélhetőbb települései közé kerüljön Veszprém, amelyhez az önkormányzat, a civil szféra és a vállalkozók együttműködése, összefogása vezethet. Keresztes Krisztián, a Csillag Patikák marketingigazgatója elmondta, hálózatukba 13 gyógyszertár tartozik, amelyek közül 12 Veszprém vármegyében működik, ebből öt Veszprémben üzemel. 

Elhangzott, az Almádi úti gyógyszertár egyik különlegessége – elsőként a veszprémi patikák közül –, hogy egy úgynevezett patikarobottal van felszerelve. A németországi tervezésű és gyártású robot karja öt méter per szekundum sebességgel dolgozik, és egyszerre nyolc dobozt tud megfogni. A gép három izzónak megfelelő energiát fogyaszt óránként. A berendezés óránként akár hétszáz doboz kiadására is képes. Berta Szilvia, a hálózat gyógyszerésze elmondta, a patikarobot megkönnyíti a dolgozók munkáját, és meggyorsítja a kiszolgálást, valamint működése növeli a betegbiztonságot is. A gyógyszertár több mint 100 millió forint beruházással készült el. A patika elődje az Egyetem utcában működött, annak átköltözésével december óta tart nyitva az Almádi úton. A gyógyszertárban három gyógyszerész, három szakasszisztens, egy asszisztens és egy takarítónő dolgozik, valamint helyettesítő kollégák is bekapcsolódnak a munkába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában