Fejlesztés

2023.04.18. 16:00

Új közösségi teret adtak át Várpalotán

Az immár két éve működő közösségi konyha mellett mostantól új, fedett kiülőhelyek, kültéri kemence és hangulatos szabadtéri épített tűzrakó is rendelkezésre áll a családok, illetve baráti társaságok szabadtéri programjaihoz a Molnár Mária Szociális Szövetkezet Bányabekötő úti épülete melletti területen. A beruházás mintegy ötmillió forint, a közösségi terek fejlesztését célzó állami támogatásból valósult meg.

Szabó Péter Dániel

Onofer Attila, az üzemeltető Thury Sport Kft. ügyvezetője a mobil kemencénél az ünnepélyes átadón Fotó: Szabó Péter Dániel

A fejlesztést Campanari-Talabér Márta polgármester és Onofer Attila, az üzemeltető Thury Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át a napokban. A Bányabekötő úti létesítményben egyébként már második éve működik egy közösségi konyha is, amely egyre népszerűbb helyszíne a különböző családi rendezvényeknek, civil szervezetek, illetve baráti társaságok által szervezett programoknak 

– Ez egy apró, ám nagyon kedves beruházása városunknak. A közösségi konyhát két évvel ezelőtt alakítottuk ki. Azóta hétvégente mindig benépesül, de már a jövő év szilveszterére is érkezett foglalás. Ezért arra gondoltunk, hogy használjuk ki valamilyen módon az épület viszonylag nagy belső udvarát, s alakítsunk ki egy közösségi teret. Van tűzrakó hely, kihelyeztünk egy mobil kemencét, s fedett ülőhelyek is rendelkezésre állnak. Bízunk benne, hogy ennek is legalább akkora sikere lesz, mint a főzőkonyhának – mondta el az átadón Campanari-Talabér Márta polgármester. 

A helyszínen megtudtuk, a beruházás részeként füvesítettek, illetve egy térköves részt is kialakítottak a területen, amelyet új kerítéssel is elláttak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában