Mentsd meg a madarakat!

2023.05.04. 18:00

Alkotópályázatok a környezettudatosság jegyében

Élményekben gazdag kirándulást, hasznos ajándéktárgyakat, vásárlási utalványt nyertek a Poppe + Potthoff Hungária Kft. által ötödik alkalommal meghirdetett Mentsd meg a madarakat! Óvd a természetet! elnevezésű alkotópályázat díjazottjai. A díjátadót május 3-án tartották az Ajka Kampuszon.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Az ünnepségen Ajka Város Önkormányzata nevében Dorner László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, s megköszönte a cég ügyvezető igazgatóinak, munkatársainak és Rejtő Anettnak a program meghirdetését, lebonyolítását. Kiemelte a szülők szerepét, akik támogatják a környezettudatos gondolkodásmód kialakítását, valamint köszönte a felkészítő óvodapedagógusok, pedagógusok munkáját. 

Az alpolgármester kijelentette, hogy a következő időszakban a város önkormányzatánál több olyan projekt folyik, amely a tudatos életmódot, a környezettel való kapcsolatot helyezi előtérbe. Az önkormányzat támogatja és bátorítja azt, hogy a gazdasági társaságok az állat- és növényvilággal, virágokkal kapcsolatos programokat hirdessenek meg főként a legkisebbeknek, ők ugyanis a legfogékonyabbak. 

A versenyben díjazták a legcukibb és a legkreatívabb madáretetőt, a fotópályázaton felnőttek is részt vettek. A rajzpályázatot 4 és 11 év közötti gyermekeknek hirdették, és többen történetet, verset írtak.

Gellén László ügyvezető igazgató kérdésünkre elmondta, hogy az első évben pályázó gyermekcsoportok már ötödik osztályosok, de továbbra is szeretnének részt venni, ezért jövőre az óvoda és általános iskola alsó tagozata mellett a felső tagozatosoknál is kiírják a pályázatot. Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a program, 250 körüli alkotás érkezik be hozzájuk.

Az díjátadást követően zenés műsor, kosárhinta, logikai és ügyességi játékok, arcfestés várta a gyermekeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában