Előadás Ajkán

2023.05.05. 21:00

Alulértékelik a pápa béketeremtő látogatását

Robert C. Castel magyar származású izraeli biztonságpolitikai szakértő adott elő az Ultrahang ajkai közönségtalálkozóján, a Hit Gyülekezete által fenntartott kosárlabdacsarnok rendezvénytermében.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Robert C. Castel, az izraeli biztonságpolitikai szakértő és Fekete Rita műsorvezető

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Előzetes regisztrációt követően ingyenesen vehettek részt az alkalmon az érdeklődők. A magát hagyománytisztelő zsidónak tartó előadó a közönségtalálkozót megelőzően összefoglalta véleményét az ukrán-orosz háborús konfliktusról. - Nem vagyok benne biztos, hogy új tényeket tudunk letenni ma az asztalra, de abban biztos vagyok, hogy a különleges katonai műveletet más szempontok szerint megközelítve, új konklúziókra juthatunk – nyilatkozta Castel. 

A pápa magyarországi látogatásának jelentőségéről úgy fogalmazott a szakértő, hogy a szentatya béketeremtő spirituális befolyása jól kiegészítheti a kínaiak béketervét, bár ennek jelentőségét a mai modern időkben sajnos alulértékelik. A háborús konfliktus lehetséges lezárásának esélyeiről és az azt követő időszakról elmondta, hogy soha nem lesz már a világ, azon belül Európa ugyanolyan, mint amilyen a konfliktus kitörése előtt volt. Határozott álláspontja, hogy jelenleg „sajnos” nem Ukrajna a világ legjelentősebb válsággóca, hanem Tajvan és a Csendes-óceáni térség. Amerika ennek megfelelően másodlagosként kezeli a hazánk számára a kárpátaljai magyar közösség helyzete miatt elsődleges konfliktust.

Megerősítette azt az álláspontját, melyet a konfliktus több mint egy évvel ezelőtti kitörésekor mondott, miszerint Ukrajna ezt a háborút elvesztette annak kitörésekor, Oroszország pedig nem tudta ez idáig megnyerni. 

A csaknem kétórás közönségtalálkozó moderátora és műsorvezetője az Ultrahang munkatársa, Fekete Rita volt, aki több ízben kérte, hogy a közönség anyagi támogatással segítse a rendezők tevékenységét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában