Elismerés a kiemelkedő teljesítményért

2023.05.18. 11:30

Bereczki Péter az év pápai tűzoltója

Pápa Város Önkormányzata évtizedek óta jutalmazza az adott évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tűzoltókat. 2022-es példaértékű munkájának elismeréseként az Év pápai tűzoltója elismerést Bereczki Péter tűzoltó főtörzsőrmester, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság "A" szolgálati csoportjának gépjárművezetője vehette át.

Haraszti Gábor

A lánglovag több mint negyed évszázada hivatásos tűzoltó

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Horváth Sándor tűzoltó alezredes, a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának javaslata alapján kapta az elismerést a lánglovag, aki mint elhangzott, gépkocsivezető beosztásban látott és jelenleg különleges-szerkezelő beosztásban lát el feladatokat. A szakterületére vonatkozó jogszabályokat, utasításokat, intézkedéseket ismeri, fizikai, pszichológiai terhelhetősége átlag feletti, a pápai csoport biztos tagja. Munkához való hozzáállása során gyakorlatias és magabiztos – hangsúlyozta a tűzoltóparancsnok. 

- Péter megfontolt, szélsőségeket kerülő személyiség, szakmai szempontból az előírásoknak megfelelően felkészült, elméleti és gyakorlati szakmai ismeretei alkalmassá teszik feladatai ellátására. Esküjéhez híven minden esetben arra törekszik, hogy a polgárok javait és testi épségét megvédje, kiemelhető a közlekedési balesetek helyszínén a sérült személyekkel történő kommunikációja, a krízishelyzetekben illetve a mentési műveleteknél megmutatkozó szakmai tapasztalata. Több lakóháztűznél dolgozott nehéz és veszélyes körülmények között, rendszerint légzőkészülékben. Több esetben részt vett égő, füsttel telítődött épületből gázpalack kihozatalában, emberi élet mentésében, így bizonyítva rátermettségét, határozottságát. Kiemelkedő teljesítményt 2022-ben egy ajkai vendéglátóegység tűzeseténél tanúsított.

- Mi oda megyünk, ahonnan más ember menekül – világított rá a kitüntetett, aki 1996 óta tagja az állománynak. - Nagyon jólesett az elismerés, megmelengette a szívemet. A kezdet kezdetén Balatonfüreden önkéntes tűzoltóként szolgáltam, ennek hatására döntöttem úgy, hogy hivatalosan is ezt a pályát választom. Pápára későbbi feleségem kapcsán kerültem, ahol nagyon jól érzem magam, a csapat nagyon összetartó, mind a hivatásunk során, mind a magánéletben mindenben számíthatunk egymásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában