A legrégebbi civil szervezet

2023.05.31. 07:00

Jubileumi versenyt rendezett a pápai lőegylet

Az ország egyik legrégebbi polgári lövészegylete, az Első Magyar Polgári Lőegylet a pápai Városi Sportcsarnokban légfegyveres lövészversennyel ünnepelte fennállása 150. évfordulóját. Az általános iskolások számára rendezett bajnokságon 54-en vettek részt.

Haraszti Gábor

Tíz méterről céloztak a diákok

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Az ünnepélyes megnyitón Németh István elnök és Radics Lajos alelnök köszöntötte a meghívott vendégeket és a részt vevő diákokat. A versenyre Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester, Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ vezetője és Keczeli Zoltán Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportlövő is elfogadta a meghívást. A térség országgyűlési képviselője beszédében a sokszoros bajnokot állította a fiatalok elé példaképnek.

- Sokáig úgy hittük, hogy a Pápai Jókai Kör a legrégebbi civil szervezet, ma már tudjuk, hogy a lőegylet volt az első, amire büszkének kell lennünk – mondta Kovács Zoltán. – Külön megtiszteltetés, hogy egy ilyen híres lövész, mint Keczeli Zoltán itt van közöttünk. A lövészet fegyelemre nevel, türelem, kitartás, akaraterő kell hozzá. Azt kívánom a versenyzőknek, hogy az élet minden területén tudják hasznosítani azokat az erényeket, amiket a lövészet megtanít számukra.

A megnyitón Keczeli Zoltán, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke a Magyar Sportlövők Szövetségének elismerő szavait tolmácsolta, és a szövetség tisztelete és nagyrabecsülése jeléül díszoklevelet adott át az egyesület elnökének. Radics Lajos alelnök beszédében felidézte a lőegylet múltját, és szólt néhány szót a jelenéről is. Mint mondta, jelenleg három szakosztályba várják a sportág iránt érdeklődőket, tanítványaik országos versenyeken és diákolimpiákon indulnak. 

Forrás: Haraszti Gábor/Napló

A versenyen egyéniben Pipók Lili és Marton Péter végzett az első helyen, csapatban a fiúknál a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, a lányoknál a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai céloztak a legpontosabban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában