A remény napjai Veszprémben

2023.05.09. 13:41

Megkezdődött a konferencianap a Pannon Egyetemen

A HOPE konferencia- és rendezvénysorozat hétfői napja sok izgalmat és élményt adott minden érdeklődő számára. Jane Goodall világhírű etológus előadása reményt és erőt adott minden résztvevőnek, hogy bolygónkat és gyermekeink jövőjét közös erővel mentsük meg.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Márton

A programsorozat keddi napján egész napos konferencia kezdődött. A konferencianap során az előadások három különböző témakört fognak érinteni: a fenntarthatóság ökológiai kihívásai, a fenntarthatóság társadalmi kihívásai és a fenntarthatóság kihívásai a KFI és az ipar területén.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és az Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Labor vezetője a konferencianap megnyitóján elmondta, Jane Goodall látogatása és a környezetvédelemmel foglalkozó gyermekek bemutatói is az ember felelősségét állították középpontba a klímaváltozás tekintetében. – A konferencianap célja, hogy ezt az emberi felelősséget vállaljuk, és megtöltsük tudással, lehetőségekkel. Olyan előadókat, neves szakembereket hívtunk, akik segítségével a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés témakörét, társadalmi kihívásait feltérképezhetjük és értelmezhetjük – tette hozzá a rektor.

A programsorozat kiemelt célja, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóság felé való mielőbbi tényleges elmozdulás, valamint a társadalmi szemlélet- és attitűdformálás fontosságára. A konferencianap élőben követhető:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában