EKF2023

2023.05.10. 08:00

Uniós delegáció járt tanulmányúton Veszprémben

A megyeszékhelyre látogatott a napokban a Régiók Európai Bizottsága több képviselője, hogy megismerkedjenek az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programmal és a kulturális évadhoz kapcsolódó fejlesztésekkel.

Napló

Fotó: Pesthy Márton

A tanulmányúton a Régiók Európai Bizottsága SEDEC – Szociálpolitika, oktatás, foglalkoztatás kutatás és kultúra – szakbizottságának tizenkét tagja vett részt. A kétnapos programban – amelyben olasz, szlovén, román, lett, lengyel és ír vendég is érkezett Veszprémbe – tartott protokolláris vacsorán Porga Gyula polgármester köszöntötte a résztvevőket. Az esemény második napján a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. munkatársai előadáson mutatták be a kulturális évad veszprémi eseményeit és fejlesztéseit, kitérve a fenntarthatósági szempontokra. 

Az előadást és beszélgetést megelőzően Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár köszöntötte a megjelenteket, és röviden beszámolt a Magyarországot és a térséget érintő tervekről. Az előadás után sétán ismerkedtek meg a résztvevők a Zöld város projekttel és az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központtal. A program zárásaként lehetőségük nyílt a Gyárkert KultúrPark nyitóeseményén és első koncertjén is részt venni, hogy testközelből tapasztalhassák meg Veszprém pezsgő kulturális életét. A program a Régiók Európai Bizottsága közreműködésével valósult meg. NA

Fotó: Pesthy Márton (ftp 05. 09.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában