Ünnepség

2023.06.06. 14:00

A pedagógusokat köszöntötték Balatonfüreden

Méltatta a tanárok, tanítók, óvodai dolgozók munkáját Bóka István, Balatonfüred polgármestere a pedagógusnapi ünnepségen az Anna Grand Hotelben hétfőn. Ebből az alkalomból átadták a Balatonfüred Közoktatásáért kitüntetést, a szolgálati emlékérmeket, okleveleket.

Kovács Erika

Fotó: Benkő Péter

– Alig ocsúdtunk fel a vírusjárvány okozta sokkból, újabb, talán még nehezebb helyzetbe kerültünk a szomszédban zajló háború és a miatta kialakuló egyre nehezebb gazdasági körülmények miatt. Nemcsak az itthoni feladatok torlódtak fel és kívánnak megoldásokat, de a világhatalmak között folyó küzdelem is befolyásolja hangulatunkat, hangsúlyozta Bóka István. 

A polgármester beszélt a pedagógusok elhivatott munkájáról, a pedagógus és a szülő együttműködéséről is. – A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik – érvelt az említett területen dolgozók munkája mellett egy idézettel, majd beszélt a balatonfüredi óvodákat érintő fejlesztésekről, beruházásokról, és utalt a közösségi ház hamarosan kezdődő felújítására, amely oktatási célokat is szolgál majd. 

Az ünnepi gondolatok után átadták a Balatonfüred Közoktatásáért kitüntetést, amit Kovács Alíz, a Balatonfüredi Óvárosi Óvoda vezetője, Frick Erika, a Radnóti Miklós Általános Iskola pedagógusa és Pesuthné Ferencz Zsuzsanna, a Lóczy Lajos Gimnázium biológia–földrajz szakos tanára vehetett át. Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerték el azok munkáját, akik legalább 25 éve dolgoznak a pályán: Markó Beátát, a Lóczy Lajos Gimnázium és Steierleinné Viniczai Mártát, a Radnóti Miklós Általános Iskola pedagógusát. Az elismerések átadása után műsort adtak az óvodások, diákok. Az ünnepség keretében valamennyi pedagógust megvendégelt a város egy helyi étteremben.

 

 

 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában