Átadó

2023.06.29. 14:00

Életfa újszülötteknek Balatonfűzfőn: „a gyermekek a jövőt jelentik”

Ünnepélyes körülmények között adták át a balatonfűzfői újszülöttek életfáját a városházán a közelmúltban. Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő polgármestere köszöntőjében egyebek mellett azt mondta, hogy a gyermekek a jövőt jelentik a társadalom számára.

Kovács Erika

Szalay Bálint és kisfia, Szalay Soma az életfa átadásán Balatonfűzfőn Fotó: önkormányzat

Szanyi Szilvia úgy fogalmazott, hogy a gyermekek az értékek hordozói és örökségünk folytatásának képviselői. – A jövőnket jelentik, akik építik és formálják a környezetünket, illetve az egész világot, amelyben élni fogunk – vélekedett. A város elöljárója kiemelte, nevelésük, oktatásuk és gondozásuk felelősség, amely mindenkit érint. Éppen emiatt azt javasolta, hogy legyünk példaképek számukra, hadd lássák, milyen lehetőségek rejlenek a közösségi összetartásban, a kölcsönös tiszteletben. – A közösségünk is erősebbé válik, ha összefogunk, támogatjuk egymást, és örömmel üdvözöljük a változást, valamint az új tagokat, a legifjabbakat, hangsúlyozta Szanyi Szilvia polgármester. 

Az eső miatt az ünnepséget Balatonfűzfőn, a városháza aulájában tartották meg, ahol szóba került egyebek mellett az is, hogy minden gyökérnek szüksége van táplálékra és támogatásra ahhoz, hogy a magasba nőhessen, erősek, egészségesek legyenek az ágai. Az életfa szimbolizálja az egymásra való odafigyelést és a közösség erejét is, ahogy az évek múlnak, az ágak elágaznak, az életfa egyre erősebbé válik, lombja egyre szélesebb árnyékot vet.

Az életfát jelképező, kovácsoltvas installáció Kucséber András helybeli művész munkája, levelein Balatonfűzfő szülötteinek neve és születésük éve látható. A fa lombja minden tavasszal megújul, az előző évben született babák nevével ellátott levelekkel gyarapszik. Idén az elmúlt évben született gyermekek nevei kerültek fel a levelekre. Az életfa átadásán kicsiknek és nagyoknak Fizl Kata óvodapedagógus Kerekítő című foglalkozással kedveskedett, amely során Kerekítő Manó bábjeleneteivel, népdalokkal, mondókákkal, kacagtató ölbéli játékokkal, különféle foglalkozásokkal nyűgözte le a kisgyermekes családokat. Mindezt élő hangszerjátékkal  citerával, furulyával, sámándobbal, ritmushangszerekkel és a színes labdákat röptető, a szivárvány színeiben pompázó ejtőernyővel színesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában