Találkozó

2023.06.18. 13:03

Jótékony alfások

Negyedik alkalommal tartottak jótékonysági akcióval egybekötött Alfa-találkozót Pápán. A rendezvényen az olasz autógyár sportautóinak szerelmesei a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára 348 500 forintot és tárgyadományokat gyűjtöttek össze.

Haraszti Gábor

Ismét nemes célért gyűltek össze az alfások

Fotó: Haraszti Gábor

Több mint száz autó várta az eseményre kilátogatókat, akiknek a Pápai Alfások Baráti Köre igényesen összeállított programlistát kínált. Az autótulajdonosokat és az érdeklődőket a támogató önkormányzat nevében Áldozó Tamás köszöntötte.

– Örömteli, hogy az eseményt már negyedik alkalommal rendezik meg városunkban. Bízom benne, hogy az idei is jól sikerül, kiváló programok várnak önökre, tehetnek egy jó ügyért, és alkalmuk nyílik találkozni a régi barátokkal. Ha ehhez a város támogatása hozzá tudott járulni, arra mi nagyon büszkék vagyunk – mondta az ünnepélyes megnyitón a polgármester.

A nap során fellépett a Pápai Cirkuszművészeti Egyesület, az MH 47. Bázisrepülőtér jóvoltából volt kutyás bemutató, autós ügyességi verseny, Rocklife Cover Band-koncert és felnikitartó verseny is. Cseke László szervező azt mondta, a találkozót minden évben valamilyen jótékonysággal kötik össze.

– 2018-ban rendeztük az első összejövetelt, ami annyira jól sikerült és annyi pozitív visszajelzést kaptunk, hogy muszáj volt folytatnunk. A következő évben jótékonykodtunk először, akkor a veszprémi Koraszülött Mentő Alapítványnak gyűjtöttünk, majd a koronavírus-járvány miatt két év szünet következett. A 2022-es eseményünk kedvezményezettje a Szurikáta Alapítvány volt, ami cukorbeteg gyerekeken segít, idén pedig a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat mindennapjait igyekszünk könnyebbé tenni, köszönöm mindenkinek, aki támogatta e nemes célunkat.

A rendezvény végén a közel 350 ezer forintot Kriván Gergely gyermekgyógyász, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke, a DPC kórház gyermek-csontvelőtranszplantációs osztályának főorvosa vette át. Az alfások rengeteg játékot is összegyűjtöttek, melyek szintén a beteg gyermekekhez kerülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában