Erős géppel kezdenek

2023.06.29. 12:00

Sokan akarnak motorozni

Szinte naponta olvasunk olyan balesetről, ahol motoros az áldozat. A jogosítvány megszerzését követően sokan erősebb járműre ülnek fel, mint amit a tapasztalatuk indokol.

Cseh Zoltán

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A legtöbbnél már a jogosítvány megszerzése előtt ott van a kiszemelt kétkerekű a garázsban – mondta el érdeklődésünkre Tárnai Balázs veszprémi motorosoktató. Hozzátette, sokan jelentkeznek képzésre, az ár nem is  érdekli őket. – Az elmúlt 10 évben a hazai utakon rohamosan megnőtt a motorosok száma – jegyezte meg.

A hivatalos adatok szerint több mint 200 ezren motoroznak itthon. A Covid idején sokan kerestek alternatív közlekedési formát, 2020-ban kiugróan megnőtt a nagy motort vásárlók száma.

– Akit levizsgáztatunk, az magabiztosan ül fel a motorra a jogosítvány megszerzését követően, hiszen saját maga tanulja meg kezelni a járművét a rutinpályán. A motorral való bánást azonban már saját magának kell elsajátítani a megtett kilométerek alatt. A motorosnak egész életében szüksége van arra, hogy figyeljen és magabiztos legyen.

Tárnai Balázs óvatosságra int mindenkit. – A friss jogosítvánnyal rendelkezőknek mindig azt javaslom, hogy kisebb járművel kezdjenek, azonban a többség ész nélkül a legerősebb motort veszi meg magának. Egy pillanat alatt megvan a baj, ezzel minden motoros, minden közlekedő tisztában van – vélekedett az oktató. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában