Remek minősítés

2023.06.30. 08:00

Szuper kikötők működnek vármegyénkben

Újraminősítették a Balaton-körüli vitorláskikötőket a Magyar Vitorlás Akadémia NKft. által működtetett Kék Csillag kikötőminősítési védjegyrendszer keretében, közölte a turizmus.com.

Kovács Erika

Balatonfüred legújabb kikötője a Kékszalag Port, ahonnan lenyűgöző látvány nyílik a Balatonra, a Tihanyi-félszigetre

Fotó: Kovács Erika

Azt írták, idén összesen harmincnégy marinát ellenőriztek. Az előző, két évvel ezelőtt végzett felmérés eredményeivel összevetve a most regisztrált adatokat, jól látható a hazai kikötők színvonalának és infrastruktúrájának fejlődése. A minősítési rendszerben hangsúlyos pontok a kikötési lehetőségek és a szolgáltatások színvonala, emellett pedig ellenőrzik a környezetvédelmet, valamint az adott létesítményben működtetett edukációs programokat is – közölte a Magyar Vitorlás Akadémia.
A vizsgált marinák közül tizennégy érte el a legmagasabb, négycsillagos szintet. A védjegyoltalom alatt álló felmérési rendszer az idei évre kibővült és tartalmaz edukációra, oktatásra, versenyzőképzésre, valamint közösségi és kulturális programokra vonatkozó adatokat, melyeknek segítségével egy-egy létesítmény a maximálisan adható pontszámot túlteljesítheti. Mindezek alapján kiemelkedik hét marina:
a Fenyves Yacht Club, a Kékszalag PORT, a Balatonfüredi Yacht Club, a BL YachtClub&Apartments, a Keszthelyi Yachtkikötő, a Tihanyi Hajós Egylet, valamint az Alsóörs Marina. Ezek a létesítmények a 100 százalékot meghaladó szintet teljesítettek. A felmérésben háromcsillagos szintet hat marina ért el, nyolc kikötő kétcsillagos, öt pedig egycsillagos minősítést kapott. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában