Szakmai nap

2023.06.19. 15:00

Vándordíjat kapott a várpalotai tagintézmény

Évzáró szakmai napot tartott a Veszprém Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Várpalotai Tagintézménye a Thury-várban. A rendezvényen adták át a 2023-as Optimum Opus szakmai díjat, melyet a közösség ezúttal Fülöp Magdolnának ítélt oda, valamint a szervező várpalotai tagintézmény átvehette az idén alapított vándordíjat.

Szabó Péter Dániel

A Veszprém vármegyében működő összes pedagógiai szakszolgálat, azaz tíz járási tagintézmény, a székhelyintézmény és a vármegyei szakértői bizottság munkatársai vettek részt a Várpalotán tartott szakmai napon. 

– A tanév záró rendezvényére mintegy 120 kolléga érkezett a vármegyéből. Megpróbáltunk érdekes és tartalmas programokat összeállítani. Meghirdettünk egy ízletes falatka versenyt, amelynek keretében minden tagintézmény készült finomságokkal, de néptánc is szerepelt a programban, míg a lovagteremben egy Balatonalmádiból érkezett logopédus kolléganő az ősi magyar mesevilágot elevenítette fel – mondta el kérdésünkre Csaba Mercédesz, a várpalotai tagintézmény vezetője.   

Az intézményi szakmai nap egyik rekreációs programjaként a Cserregő Néptáncegyüttes két tagja, Ihász Luca és Láng-Miticzky Tamás tartottak táncházat a szakembereknek, majd Magashegyi Nóra, a veszprémi Pannon Várszínház színésznője énekelt a megjelenteknek.

Az eseményen adták át a 2023-as „Optimum Opus” szakmai díjat, melyet a közösség ezúttal Fülöp Magdolnának ítélt oda. Az ajkai és a devecseri tagintézmény igazgatója 1992-ben kezdett el dolgozni az akkor még nevelési tanácsadó néven működő intézményben.

Emellett szakmai elismerő oklevelet vehetett át többek között a várpalotai tagintézmény két munkatársa, Szoboszlai Zita és Szőke Veronika is.

A Veszprém Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat az idei évben egy új díjat alapított, melyet első alkalommal a Várpalotai Tagintézmény közössége vehetett át Szedlák Bernadett főigazgatótól. Elmondta, példaértékű az a szakmai munka, amit a Csaba Mercédesz vezette várpalotai csapat végez. Elismerés illeti őket az önként vállalt hatévnyi bázisintézményi munkáért, ráadásul társadalmi környezetükben is nagyon aktívak, s az önkormányzattal is kiváló az együttműködés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában