Olvasónktól

2023.06.26. 09:00

Végső búcsú Eszti nénitől

Forrás: Pixabay-illusztráció

Mély fájdalommal és közösen átélt szép élményekkel, emlékekkel szívünkben kísértük utolsó útjára egykori kollégánkat és vezetőnket. Kovács Józsefné szül. Czere Eszter első és egyetlen munkahelye a csabrendeki óvoda volt, ahova a véletlen sodorta szülőfalujából, Kup községből. Kedves egyéniségével rövid idő alatt beilleszkedett a település és az intézmény közösségébe. Egész életét végigkísérte a családjából hozott erkölcsi tartás. Hivatásszeretete, intelligenciája, következetessége pédaértékű volt mindannyiunk számára. Szakmai munkájában átlagon felüli teljesítmény és igényesség jellemezte. Az óvodában eltöltött évtizedek alatt nemzedékeket nevelt feltétel nélküli szeretettel, hivatástudattal. 20 évig volt vezetője mai nevén Mese-Domb Óvodánknak. Tőle tanultam az óvodavezetés gyakorlatát. 

Eszti néni emlékét nem egy díszes koszorú, nem egy kőbe vésett felirat őrzi. Bölcs gondolatai, egész életre szóló tanításai példát mutatnak egykori óvodásai – akik mára boldog szülők/nagyszülők – és kollégái számára egyaránt. 

Nyugdíjas évei férje gondos ápolásával kezdődtek. Nem igazán jutott számára idő pihenésre, kikapcsolódásra. Miután megözvegyült, sajnos megromlott egészségi állapota. Gyermekei és unokái szeretete, támogatása segítette a nehéz időszakban. Imádott dédunokája – Bence – bearanyozta mindennapjait, feledtette súlyos betegségét. Tudtuk, hogy küzd a lehetetlennel! Vele aggódtunk a bajban és együtt reménykedtünk a gyógyulás jeleit tapasztalva. 

Élete utolsó napjaiban kórházi ágya mellett, kezét szorítva és arcát simogatva beszélhettem vele. Örök ajándék számomra ez a végső búcsú! Nagyon gyenge volt, nehézkes beszédében azonban – a csak rá jellemző – kedves hanghordozás mindvégig megmaradt. 

Fáradt teste megpihent, feladta a harcot…. Gyászoljuk szerető családjával együtt. Emléke, mozdulatai, mosolya, tanítása bennünk él! Ezentúl, már a csillagok között, az égi óvodában vigyázza, óvja a gyermekeket és mesél, mesél….

Nyugodj békében Eszti néni, az angyalok vigyázzanak Rád!

A gyászoló kollégák nevében:

Menyhártné Tanai Edit,

Csabrendek

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában