Festmény

2023.07.08. 12:00

Ajándék a Csingervölgyi Vadásztársaságnak és a Széki-tavi Horgászegyesületnek

Stolár Mihály értékes festményekkel ajándékozta meg a Csingervölgyi Vadásztársaságot és a Széki-tavi Horgászegyesületet.

Tóth B. Zsuzsa

Nagy Péter a Csingervölgyi Vadásztársaság elnöke vette át az alkotást Stolár Mihálytól Fotó: Györkös József

A korábbi országgyűlési és önkormányzati képviselő vallja, hogy szociálisan érzékeny családból származik, felmenői örömmel jótékonykodtak és ő maga is azt tette képviselőként. – Bár ma már nem veszek részt a közéletben, de az érzéseim nem változtak. Az ember ennyi idősen, amennyi én vagyok, számba veszi az értékeit és eltöpreng azon, hogy azok idővel hova kerülhetnek. Az édesapám vadászott, de a születésemkor felhagyott ezzel a hobbijával. Én magam horgászom, gyakran az unokáim is velem tartanak. Úgy gondoltam, hogy a vadásztársaság és a horgászegyesület kapatná meg azon alkotásokat, amelyek természettudós nagybátyámtól maradtak rám örökül. Szabó Gáspár festő, grafikus két alkotásáról van szó, amelyeket méretük miatt egy család otthonában nehéz elhelyezni. Elhunytak a szüleim, az alkotásokat a nővérem őrizte, de sajnos már ő sincs köztünk, rám maradtak a képek. Igyekszem rendezni az örökséget, megírtam a család történetét, a nagyapámét szintén készülök papírra vetni, az értékeket pedig a megfelelő helyekre igyekszem átadni. A lino metszetek jó helyen lesznek a civil egyesületeknél, azok elnökei örültek az ajándéknak. 

A Széki-tavi Horgászegyesület elnöke, Dolfinger Mátyás vette át a Halak és emberek című alkotást Stolár Mihálytól Fotó: Györkös József 

A Széki-tavi Horgászegyesület a Halak és emberek című alkotást kapta, a Csingervölgyi Vadásztársaság pedig A trófea című képet – mondta Stolár Mihály, aki beszélt még arról, hogy másik lánytestvére korábban a magyarpolányi keresztnevek gyakoriságát és jelentését kutatta az 1700-as évekig visszamenőleg. A témából írta doktori disszertációját, amelyet ő készül átadni a település polgármesterének a közeljövőben.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában