Ajka

2023.07.03. 09:00

Díszoklevél a gyógyszerésznek

Egészségügyért díszoklevelet vett át Rosta Valéria gyógyszerész a több évtizedes, a betegek gyógyítása, a gyógyszerellátás, a gyógyszerészet fejlesztése terén végzett kiemelkedő tevékenységéért Schwartz Béla polgármestertől június 30-án.

Tisler Anna

Rosta Valéria

Fotó: Gyarmati Laszlo

Ajka Város Önkormányzata által alapított kitüntetést a képviselő testület tagjai ítélik oda. A méltatásban elhangzott, hogy a kitüntetett 1975-ben szerezte diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Doktorátusát gyógyszerhatástanból szerezte 1982-ben. Dolgozott gyógyszerészként, gyógyszergyártó cég gyógyszerismertetőjeként, majd 1993. február elsején megnyitotta Ajka első magán gyógyszertárát, amelyet nyugállományba vonulásáig vezetett.A Veszprém megyei Gyógyszerész Kamara elnöki tisztét két cikluson keresztül látta el. A gyógyszerészét területén végzett felelősségteljes és példamutató munkája elismeréseként 2001-ben az egészségügyi minisztertől elismerő oklevelet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában