A Böjte-mise üzenete a mindennapokra

2023.07.22. 12:00

Ilyen angyalian szólt a marosszéki kórus hallelujája a zirci bazilikában (videó)

"Nincs végérvényesen elrontott élet." Böjte Csaba már mind a hét tervezett miséjét megtartotta a Balaton közelében, de szavainak a mindennapokra szóló üzenete még fülünkben cseng, akárcsak a marosszéki kórus zirci ciszterci bazilikában megszólaló hallelujája.

Rimányi Zita

Isten szerető áldását kérte mindnyájunkra a zirci bazilikában Böjte Csaba ferences szerzetes Fotó: Rimányi Zita

Minden családban vannak sebek, van olyan családtag, akit nehéz megérteni. Isten a hozzájuk hasonlóhoz is lehajol, párbeszédbe kezd vele, azt mondja neki: "Jó vagy, a rossztól megszabadulhatsz. Itt vagyok, segítek, számíthatsz rám." Mi is így tehetünk, nem kell beletörődnünk, hogy ha valaki nem tudott megszabadulni a gonosztól. Ne gondoljuk, hogy "hát így van, nincs mit tenni"! Jézus látja a megoldást és segít. Nincs végérvényesen elrontott élet. Kedves emberi szó révén juthatunk felismerésekre. Jézus Krisztus sem legyint, hogy "hát ilyen ez a mai világ". Szeretete nem szűnik meg sohasem – mondta el Zircen Böjte Csaba ferences szerzetes, a X. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút hét szentmiséjének egyikén, ahol – akárcsak a többi helyszínen – a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar énekelt, és a szertartás után koncertet adott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában