Méhek és emberek

2023.07.03. 13:00

Kaptárlakók költöztek a ciszterci dísztérre

Méhecskés figyelmeztető tábla fogadja a Zirci Ciszterci Apátság főbejáratánál, a kovácsoltvas kapu közvetlen közelében a turistákat és a híveket. Eszerint: "A japán akácba védett méhek költöztek. Kérjük, ne menjenek közel és ne zavarják őket!"

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Hozzátehetjük: tavaly hasonlóképp hívták fel itt a figyelmet arra, hogy így is óvhatjuk a természetet, ha nem tekintjük ellenségnek, közvetlen közelünkben sem a mindannyiunknak dolgozó rovarokat. Nem kell félni tőlük, ha nem zavarjuk őket, ők se minket. Kis tábla, fontos üzenettel. Akkor is, ha a monostor díszterét lakhelyül választó kaptárlakók, fa odvában otthonosan berendezkedők, a méhek és fajtársaik nem az egyedüli beporzók, és valószínűleg ma már olyan fejlettségre jutott a technika, hogy nem igazolódna be az Einsteinnek tulajdonított jóslat, miszerint, ha a méhek eltűnnek, az emberiségnek négy éve lenne hátra a kipusztulásig. Valahogy megoldanánk. De nem jobb természetes harmóniában?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában