Csingervölgyi tábor

2023.07.23. 13:00

Kötődjenek a szülőföldjükhöz

A bányászati hagyományok iránt az érdeklődés felkeltése a célja a Csingervölgyért Egyesület által több mint egy évtizede minden nyáron megtartott tábornak. Idén, július harmadik hetében 17 Csingervölgyben élő vagy családja által oda kötődő gyermek töltött együtt öt napot.

Tisler Anna

A Kriptongyárat is felkeresték

Fotó: Gyarmati László

Gerencsér Hilda, az egyesület elnöke, a tábor vezetője elmondta, hogy az első tábor meghirdetése óta felnőtt egy generáció, akik ma is szép emlékként őrzik a táborban töltött időt. Ma ismét van egy 7–10 éves korosztály, amelyik tagjai igénylik a közös programokat. A városrészben nincs sem óvoda, sem iskola, a gyerekek különböző intézményekbe járnak, sokakat autóval visznek, így a közösségépítésre, a találkozásra két lehetőségük van: a játszótér és az egyesület által szervezett programok. A táborban a városrész múltjával, jelenével, jövőjével való ismerkedés, a bányászati hagyományok megismertetése volt a fő témakör, de tanultak a gyermekek az egészséges életmódról, a hulladék-újrahasznosításról, a gyógynövényekről is. Jártak a Bányászati Múzeumban, a Kriptongyárban, a bolgárkertben, ahol Kovács Tibor gondnok beszélt nekik a gyógynövényekről és az indián kultúráról. Az utolsó napon akadályversenyen adtak számot a tábor idején megszerzett  tudásukról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában