Fejlesztés

2023.07.06. 17:30

Megújulnak a veszprémi egyetem alsó kampuszának épületei

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar épületének északnyugati oldalának szigetelésével folytatódott az intézmény energetikai korszerűsítési beruházása.

Marton Attila

Az I épület északnyugati oldalát szigetelik ezekben a napokban Fotó: Benkő Péter

Sági Tamás, a Pannon Egyetem műszaki igazgatója elmondta, az energetikai fejlesztés részeként homlokzati hőszigetelést és nyílászárócserét hajtanak végre több egyetemi épületen. Ahogyan arról lapunkban már beszámoltunk, a mintegy nettó hatmilliárd forint összértékű beruházás részeként az egyetem alsó kampuszán – az Egyetem utca délkeleti oldalán – a Műszaki Informatikai Kar (I épület), a Gazdaságtudományi Kar (A), a B épület, az aula, a tornacsarnok (C épület), valamint a D és J jelű épületeket korszerűsítik, továbbá az egyetem fűtési rendszere is megújul. A műszaki igazgató elmondta, az energetikai korszerűsítés részeként a közelmúltban megkezdődött az I épület északnyugati oldalának homlokzati szigetelése, az épület többi oldalán már befejeződött ez a munka. Az A épület esetében a hátsó oldalon folynak még szigetelési munkálatok, ezek befejezése július végére várható. Folyamatban van még a C épület (tornacsarnok) homlokzati hőszigetelése is. A D és J épületben még nem kezdődtek meg a munkálatok. A teljes projekt 2024 májusában zárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában