Új fűnyíró traktorral gazdagodtak

2023.07.14. 21:00

Szebb környezetet teremtenek Nagyalásonyban

A Magyar falu program Kommunális eszközök beszerzése című projektje keretében új fűnyíró traktorral gazdagodott Nagyalásony Község Önkormányzata. A sikeres beruházás hozzájárul a község közterületeinek, zöldterületeinek hatékony, megfelelő karbantartásához.

Haraszti Gábor

Bokor László falugondnok vette át a fűnyíró kulcsát Kovács Zoltántól

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A Magyar falu program célja, hogy az ötezer főnél kisebb települések számára fejlesztési forrást nyújtson, javítva az ott élők életminőségét. A program egyik eleme a kommunális eszközök beszerzése, ennek keretében egy sikeres pályázat jóvoltából Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője egy fűnyíró traktort adott át a nagyalásonyi hivatal épülete előtt. A képviselő mindenben támogatta az önkormányzatot a projekt megvalósításában, mint mondta, azért is fontos a gépesítés, mivel egy évtizeddel ezelőtt 310 ezer ember dolgozott a közcélú foglalkoztatásban, azóta a szférában dolgozók jelentős része bekerült a munkaerőpiacra, ezáltal munkaerőhiány alakult ki.

- Korábban a településeket kézi erővel tartották rendben az önkormányzatok, mostanra azonban emberhiánnyal küzdenek a falvak, így a munkák megfelelő szintű elvégzéséhez szükséges volt a gépesítés. A kommunális eszközbeszerzés népszerű része a programnak, Pápa környékén több ilyen és ehhez hasonló eszközt adtunk át.

Csöngei Gábor polgármester azt mondta, területeik folyamatos gondozást, karbantartást igényelnek a rendezett településkép fenntartásáért. - Időszerű volt az eszközbeszerzés, mivel gépeink egyre jobban elavulnak, viszont a falu nagy köztereit rendben kell tartani – mondta a település vezetője.

Mint megtudtuk, az 5 981 520 forintos pályázati támogatásból egy kéthengeres, 724 köbcentiméteres, 27 lőerős fűkaszát, egy 120 cm széles forgatható hótoló adaptert, valamint egy utánfutót vásárolt az önkormányzat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában