Jegyzet

2023.07.29. 13:00

Tegeződünk

Ha elér az ember a felnőttkor bizonyos szintjére, már annyira nyilvánvalóvá válnak a különbségek ember és ember között, hogy abbamarad a korábbi általános tegeződés a boltban, a piacon vagy az autószervizben. 

Őrsi Ágnes

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Érkeznek az illető kinézetének, „felszereltségének” kijáró megszólítások. Jön egy hosszabb életszakasz, amelyben érdekes helyzet alakulhat ki, ha például telefonon beszélünk, és nem látjuk a másik felet, csak a hangja dinamikáját, fényességét, örömtartalmát érzékeljük – vagy életuntságát, nyűgös, fáradt hangulatát. Mindezek egyáltalán nem függnek attól, ki hány éves. 
Pár éve országos napilap összeállításába készítettem telefoninterjút egy megyeközeli celebbel. – Figyelj, tegeződjünk inkább! – javasolta két mondat után. Róla beszéltünk, engem érdekelt. Jó lett az anyag, ő pedig soha nem tudta meg, hogy leginkább a szüleivel tegeződhetnék. 
Amikor eljön a nyugdíjazás időszaka, újra tagjai leszünk egy tegeződő közösségnek. Annyi idős lehet, mint én, nem veheti zokon, ha letegezem. Létezik még egy helyzet: amikor különböző évjáratú emberek a közös érdeklődés, vagy éppen a segíteni akarás szándékából dolgoznak együtt az eredményért, és a munka hevében már fel sem tűnik, hogy mindenki mindenkivel tegeződik. 
Ami engem illet, ez utóbbit szeretem a legjobban.    
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában