Kamond

2023.07.23. 15:47

Testvértelepülések csapatai mérkőztek meg a falunapon

Nemzetközi labdarúgó mérkőzésekkel ünnepelt a falu apraja-nagyja.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

a mérkőzés egyik döntő pillanata (Kamond–Jedd) Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

 

A település lakói a szlovákiai és a román testvértelepülések labdarúgóival és a velük érkező delegációk tagjaival együtt ünnepelték a nemzeti, határon túli együttműködést. Kamond 2016-óta kiváló külhoni kapcsolatokat ápol a Négy ország – egy nemzet szlogen jegyében erdélyi és a felvidéki, illetve kárpátaljai testvértelepüléseivel, amelyek közül idén a magyarlakta szlovákiai Szap és a romániai Jedd labdarúgói is összemérhették tudásukat a falu füves pályáján. A mérkőzéseket  figyelemmel kísérte a térség országgyűlési képviselője, Kovács Zoltán is. 

A barátságos körmérkőzések után Anetta és Bene Gabi zenélt a felnőttek felhőtlen szórakozásához, de a legkisebbek is élvezhették a lovas kocsizást és a légvárakat is. Az esti bálon Szomorkovics Zoltán szolgáltatta a talpalávalót. Késő este az idősebbek David Grand retró diszkójára eleveníthették fel múltat a slágerekkel egészen hajnalig.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában