Köszönet

2023.07.01. 14:02

Ünnep Balatonfüreden: a kitűnő városképhez az egészségügy is hozzájárult

Nagy Gábor belgyógyász-kardiológus, háziorvos és Turáni Magdolna ügyeletvezető főnővér számára a kiemelkedő munkáért a képviselő-testület Balatonfüred egészségügyéért kitüntetést adományozott, amelyet Bóka István polgármester adott át a Semmelweis-napi ünnepségen pénteken a Spicc bisztróban, ahol megvendégelte a város a megjelenteket.

Kovács Erika

Nagy Gábor belgyógyász-kardiológus, háziorvos és Turáni Magdolna ügyeletvezető főnővér számára a kiemelkedő munkáért Balatonfüred egészségügyéért kitüntetést adományozott a képviselő testület Fotó: Kovács Erika

– Köszönetemet fejezzem ki a város egészségügyi dolgozóinak azért a megfeszített munkáért, amelyet az elmúlt időszakban végeztek. Célunk, hogy a munkához, illetve a működéshez szükséges feltételeket a jövőben is biztosítsuk, támogatásomra a jövőben is számíthatnak – hangsúlyozta Kontrát Károly. Az országgyűlési képviselő szerint ahhoz a kitűnő képhez, amely Balatonfüredről kialakult, az egészségügyben dolgozók is hozzájárultak. Bóka István polgármester arról beszélt, hogy július elsejétől a védőnői szolgálat az önkormányzattól állami fenntartásba kerül. Úgy gondolja, hogy a lépésre amiatt volt szükség, hogy hatékonyabb legyen a működés, jobb legyen az ellátás színvonala, erkölcsileg, illetve anyagilag elégedettebbek legyenek a területen dolgozók, illetve az ellátottak, a gyermekek és a családok is. Ennek kapcsán szívből megköszönte a munkát, amelyet az említett dolgozók végeztek, végeznek. – Balatonfüreden a védőnői szolgálat jó szakmai színvonalon működött, és ez jellemzi a központi ügyeletet is. Reményeim szerint a védőnői szolgálat, a központi ügyelet, illetve a státuszok továbbra is megmaradnak a városban. Hiszek a helyi energiákban – mondta.

Fotó: Kovács Erika

Ács Károly főorvos, a Balatonfüredi Rendelőintézet igazgatója elismeréssel beszélt Balatonfüred egészségügyéről, majd a szakma együttműködésére helyezte a hangsúlyt, külön szólt a védőnőkről, a központi orvosi ügyeleti ellátásról. 

– Mindenkor legfontosabb a beteg, mondta – Doma Viktória bőrgyógyász szakorvos. Köszöntőjében egyebek mellett méltatta Semmelweis Ignác munkásságát, aki bevezette a klórmeszes kézmosást 1847-ben, mellyel elkerülhető lett a gyermekágyi láz (a szüléskor keletkezett sebek elfertőződése – a szerk.) is. A szakorvos beszédében taglalta a bőrgyógyászat legújabb eredményeit.

Fotó: Kovács Erika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában