Színes kavalkád

2023.08.13. 17:00

Falunap miniszteri látogatással Gógánfán

A kikapcsolódásé, az önfeledt szórakozásé volt a főszerep a hétvégén Gógánfán, ahol a színes falunapi forgatagba még a helyi kisbolt felavatása is belefért.

Szijártó János

Navracsics Tibor és Nagy Márta a megnyitón

Fotó: Szijártó János

A Magyar Falu Program támogatása folytán megújult Vadrózsa üzletházat Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter adta át Nagy Márta polgármester asszony kíséretében. A térség országgyűlési képviselője ezzel együtt köszöntötte a falunap résztvevőit is, külön kiemelve, hogy egy ilyen eseményen nem a hosszú beszédeknek, hanem jó programoknak és a felhőtlen szórakozásnak van létjogosultsága. Felhívta a figyelmet az egymásra való odafigyelés fontosságára, mint az összetartó közösség alapjára. Majd rövid beszéde végén azt kívánta, hogy Gógánfa továbbra is maradjon ilyen közösség.

Gógánfán a szombat a vidám és mozgalmas falunapi forgatag jegyében telt, amelyre Navracsics Tibor is ellátogatott
Fotó: Szijártó János


A falunap pedig valóban az egymást követő programokról szólt Gógánfán, a színpadon estig tartó műsort láthattak az érdeklődők. A délelőtti focitorna, a kora délutáni szentmise, majd a harmonikás Márió koncertje után Ihos József szórakoztatta a szép számú közönséget. A folytatásban a Darvastó Félúton Ház Alapítvány műsora, utána a helyi fellépők (Acro Dance, Zumbanyuk, Tündérkert Óvoda, Szilágyzoványi Ciberke néptáncegyüttes) produkciói váltották egymást. Volt Evenita örömtánc, Borbély Kornél és Kötél István motoros kaszkadőr bemutatót tartott, este 8 órától pedig a Macskajaj bulizenekar biztosította a báli hangulatot. Természetesen számos kísérőprogram színesítette még a falunapi repertoárt, többek között kiállítások megnyitása, pónilovaglás, arcfestés, kézműves foglalkozás, légvár, s mindehhez a vásári kínálat. 

Fantasztikus hangulat uralkodott a településen
Fotó: Szijártó János


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában