Összefogás

2023.08.11. 07:00

Gyűjtést szerveznek a lebénult motorosnak

Pátkai Dominik motocross-versenyző az országos bajnokság záróversenyén súlyos gerincsérülést szenvedett. A fiatal országos bajnok műtétjére most a családtagok, barátok, sporttársak gyűjtést szerveznek.

Haraszti Gábor

A szerencsétlenül járt sportoló ígéretes karrier előtt állt

Forrás: mxworlds.hu

Dominik fiatal kora ellenére országos szinten több kiváló eredményt ért el, a 17 esztendős motoros három kategóriában is dobogós pozícióban zárta a 2022-es évet. Reményteli pályafutását azonban egy tragikus verseny szakította meg: az év utolsó kupáján elesett és gerincsérülést szenvedett. Közel hét órás, életmentő műtét várt rá, mely után az orvoscsoport közölte a szörnyű hírt: Domi mellkastól lefelé lebénult. A műtét óta a fiatalember óriási utat tett meg: a napi több órás rehabilitációs feladatai között fáradhatatlanul végzi a gyógytornát, a robotterápiát, a gyógymasszázst és számos fizikoterápiás kezelést. Ennek eredményeképp nyolc hónap után már fel tud ülni, kerekesszékkel tud közlekedni, és néhány hete egy speciális járókerettel is meg tud tenni néhány kőkemény lépést. Ahhoz azonban, hogy Dominik újra járni tudjon, egy távol-keleti műtétre és azt követő gyógykezelésre van szükség, ami több tízmillió forintba kerül. Az Epidurális stimuláció egy áttörő gerincvelő-sérüléskezelés, amely a sérülés szintje alatt lehetővé teszi a betegek motoros, szenzoros és autonóm funkcióinak visszanyerését.

Forrás: mxworlds.hu

– Dominik példaértékűen vetette magát bele az edzésekbe, mindig lelkiismeretesen dolgozott akár a motorkerékpáros foglalkozásokon, akár az edzőteremben. Tehetségét mi sem bizonyítja jobban, hogy három kategóriában is dobogós helyezést sikerült elérnie az országos bajnoki szezonban. Sajnos a teljesítményéért járó trófeákat a verseny végére szervezett évvégi díjátadó gálán már nem tudta átvenni, mivel a néhány órával korábban mentőhelikopterrel az Országos Baleseti Sebészetre szállították. Domit háromszor szólították a tragédia estélyén a pódiumra, akit az egybegyűlt tömeg állva tapsolt meg. Amikor újra találkoztam vele letörten, mozdulatlanul feküdt a kórházi ágyon. Kérlek benneteket, ha szeretnétek egy igazán jó ügy mellett kiállni, akkor ez legyen az! Támogassátok ti is Dominik felépülését – mondta edzője, ifj. Kerner László.

A támogatás menetéről a Dominik felépülésére létrehozott Facebook oldalon lehet információkat szerezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában