Olvasónk jelezte, utánanéztünk

2023.08.16. 14:00

Nincs gond az új táblával

Egy olvasónk kereste meg szerkesztőségünket a minap azzal a parkolóhelyjelző, tájékoztató táblával kapcsolatban, melyet a Brusznyai úton, a Hangvilla felé haladva jobboldalt helyeztek ki.

Benkő Péter

A kihelyezés szabályos, a tájékoztató közúti jelzés időben észrevehető

Fotó: Benkő Péter/Napló

Olvasónk szerint a tábla nagyon magasra került, szinte láthatatlan, az autósok nehezen vagy egyáltalán nem veszik észre.

Felkerestük a helyszínt, megnéztük, lefotóztuk a táblát az út mindkét oldaláról. Véleményünk szerint a szabályosan, azaz a megengedett sebességet nem túllépve közlekedő autósok időben észlelik a tájékoztató táblát, még úgy is, ha közben az előttük haladó forgalmat is figyelik. 

Fotó: Benkő Péter/Napló

A kihelyezés magassága szabályos, a táblát – bár zöld növényzet, fák vannak az út mellett, járda nincs ezen a szakaszon – nem takarja semmi, jól látható, észlelhető. Megjegyezzük, a tábla oldaláról, jobbról készült a fotó, tehát aki az úton halad gépjárművel, még ennél is jobb szögből észre fogja venni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában