Kukoricaföldből kertes városrész a Bakonyban

2023.08.23. 18:00

Zirc díszpolgára lett Detre Ferenc

Detre Ferenc vállalkozó soha nem munkaköri kötelezettségként tekintett tevékenységére, mindig szeretett városa lebegett szeme előtt, amikor módja nyílt rá, igyekezett Zirc és a térség hasznára lenni. A napokban díszpolgári címmel tüntették ki.

Kelemen Gábor

Detre Ferenc Fotó: Kelemen Gábor 

Az államalapításra emlékező zirci ünnepségen Detre Ferenc a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként vehette át a megtisztelő címet. Pályafutása nagy részét egy helyi, mezőgazdasági gépjavítással, -gyártással foglalkozó vállalatnál töltötte, ahol ügyvezető igazgatói pozíciót is betöltött. Vezetése alatt folyamatos gyártmányfejlesztést valósítottak meg, a foglalkoztatotti létszám jelentősen megnövekedett. A rendszerváltozást követően a zirci önkormányzatnál vagyonkezelőként dolgozott, majd pénzintézetek helyi fiókjaiban és egy társaság ügyvezetőjeként. A város egyik legszebb lakóövezetévé vált, úgynevezett kukoricaföldi telkek közművesítését és értékesítését is ő szervezte meg.

A kilencvenes évek közepén két üzlettársával épületgépészeti céget alapított, amely a város életében jelentős tényezővé vált. A stabil, jól működő vállalkozás hírneve az egész országra kiterjedt, számos ipari és közületi létesítmény megvalósításában vettek részt üzleti partnereik megelégedésére, dolgozóiknak a mai napig stabil megélhetést biztosítva. Munkája mellett aktívan részt vett a város közéletében, volt önkormányzati képviselő, a gazdasági bizottság elnöke, akkoriban legfőbb motorja volt az infrastrukturális fejlesztéseknek. Vállalkozóként számos kezdeményezést támogatott, jelenleg is segít helyi rendezvényeket, civil szervezeteket, fontos számára a testvértelepülési kapcsolatok támogatása. A méltatás során kiemelték: Detre Ferencre sokan tekintenek mentorként, mindenhol szeretet és tisztelet övezi határozott, barátságos, szerény személyiségét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában