Jótékonysági nap

2023.09.07. 08:00

A lánglovagoknak gyűjtenek az autósok

Szeptember 10-én negyedik alkalommal rendezik meg a Pápai Ipari Parkban a jótékonysági autós napot. A rendezvény kedvezményezettje idén a Pápa és Térsége Tűzvédelméért 105 Közalapítvány lesz.

Haraszti Gábor

Réthi Imre szervező (balra) és Kovács János, az alapítvány képviselője (jobbra) az esemény sajtótájékoztatóján

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A nap során drifttaxi, sportautók, streetfighter show, gyermekprogramok, élményvezetés és sok minden más várja az érdeklődőket. A szervezők idén a tűzoltóknak gyűjtenek, akik személyesen is ott lesznek az eseményen, sőt egy rövid ideig egy tűzoltóautót is közelebbről meg lehet tekinteni.

- A rendezvényt mindig jótékonykodással kötjük össze, 2022-ben a Pápa és Térsége Mentéséért Alapítvány kuratóriumi tagjainak 432 ezer forintot tudtunk átadni, idén pedig a tűzoltók mindennapjait szeretnénk megkönnyíteni – mondta Réthi Imre, szervező. - Felsorolni is nehéz lenne, mi mindent próbáltunk ebbe a hét órába belesűríteni, reggel 9 órától 16 óráig várjuk az autók szerelmeseit, lehetőség lesz élményautózásra, új pilótákkal drift taxizásra, vendégünk lesz a Porsche Panamera Klub, Herczeg Balázs motoros freestyle bemutatóval készül, a gyerekeket ingyenes ugrálóvár, játszóvilág várja.

Mint megtudtuk, a közalapítvány célja egyebek mellett a tűzoltóság tűzoltási-, mentési- és katasztrófa elhárítási feladataira való felkészülés elősegítése, a tűzoltáshoz szükséges tárgyi feltételek biztosítása, emellett évente három tűzoltót kiváló munkájáért pénzjutalomban részesít. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában