Gyűjtik az aláírásokat

2023.09.15. 17:00

A Szent Kereszt-templom megmentéséért fognak össze a berhidaiak

Berhidán mostanra közismert lett, és lapunk is beszámolt róla, hogy Simon Gyula kezdeményezésére online aláírásgyűjtés indult a berhidai Szent Kereszt-templom felújítására, megmentésére, mivel felgyorsult az állagromlása. Most újabb pontokon gyűjtik az aláírásokat, s a kezdeményező kéri, aki fontosnak érzi a műemlék megmentését, csatlakozzon.

Benkő Péter
Forrás: Berhidai Fórum

A Szent Kereszt-templom őseink hagyatéka, kincs a múltból nemcsak Berhidának, de az egész országnak, sőt egész Európának. Mindenkié, egyedi a maga történelmi múltjával, építészeti stílusával. Ereklye, amit kötelességünk megőrizni a jövő nemzedékének. A műemlék megmentéséért indított online aláírásgyűjtő kampány mellett szeptember közepétől már papír alapon is lehet csatlakozni bárkinek, csupán egyetlen aláírást kérnek bármelyik gyűjtőponton. Mindenki számít, a támogatást bárki aláírhatja, nem szükséges berhidai lakosnak lennie. Mindenkinek nagyon köszönik, aki támogatja a gyűjtést, a gyűjtőpontok száma ezek után is folyamatosan bővül. Jelenleg 54 aláírásgyűjtő pont szállt be az akcióba, jellemzően helyi és környékbeli településeken lévő üzletek, szolgáltatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában