Védjük a tó jó hírét

2023.09.12. 13:00

Hebling Zsolt polgármester: „Örüljünk a Balatonnak!”

Nem tartja szerencsésnek Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere azt, hogy szakmai vélemények nélkül szólnak sajtóhírek nádpusztulásról a Balatonnál, amely a közösségi oldalon is laikusok kommentjeit indította el.

Kovács Erika
Hebling Zsolt polgármester. Megjegyezte: „örüljünk a Balatonnak, annak, hogy itt élhetünk! Védjük a tó jó hírét, amely mindannyiunk közös érdeke!”
Fotó: Kovács Erika

– Ezek a hírek a Balatont, és azon belül településünket is érintik – mondta Hebling Zsolt. Alsóörs polgármestere kiemelte, nem tartja szerencsésnek a véleményalkotást az illetékes szakemberek, hatóságok megszólalása előtt. – Önkormányzatunk a hírek megjelenése után azonnal megkezdte a tájékozódást. Felvettem a kapcsolatot a Balatoni Szövetség elnökével, aki a Balatoni Limnológiai Kutatóintézethez fordul, és beszéltem a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjével is, aki jelezte, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot is bevonta a kérdés kezelésébe. Úgy gondolom, hogy célszerű lenne megvárni a hivatalos álláspontot, az állapot feltárását, az okok szakmai vizsgálatát és az elvégzendő feladatokat a véleményalkotás előtt – hangsúlyozta Hebling Zsolt polgármester. Megjegyezte: „örüljünk a Balatonnak, annak, hogy itt élhetünk! Védjük a tó jó hírét, amely mindannyiunk közös érdeke!” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában