Sportpályát avattak

2023.09.29. 14:00

Jó szakemberek, jó egészség, jó infrastruktúra

A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) közel 800 millió forint értékben fejlesztette iskoláit ebben az évben. Ennek egyik fontos projekteleme volt a Táncsics Mihály Technikum sportpályájának megújítása, amelyet szeptember 29-én, pénteken a magyar diáksport napján avattak fel.

Benkő Péter

Diákok közreműködésével avatták fel hivatalosan a sportpályát

Fotó: Benkő Péter

Az avatást megelőző sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő rámutatott, mennyire jó döntést hozott a kormány, amikor létrehozta a szakképzési centrumokat, hiszen a szakképzett munkaerő a versenyképesség igazi alapja. – A VSZC igen jól működik, ami fontos, hiszen az egyes térségek versengenek egymással. A kormányzat biztosította összegekkel jól sáfárkodnak, a tervek nem csupán tervek maradnak, de a kivitelezés szintjére tudnak lépni – fogalmazott. Ovádi Péter hozzátette, rengeteg veszprémi és térségbeli család kötődik a Táncsicshoz, ezért is szükséges folyamatosan fejleszteni az intézményt.

– A város közgyűlése az elmúlt másfél évben a fiatalokkal kommunikálva érezte, hogy a sport infrastruktúrájának fejlesztése igen fontos számukra – mondta el Hegedűs Barbara alpolgármester, rámutatva, egy konkrét lépés itt most megvalósult, a pályát szívesen fogják használni a diákok, hiszen már birtokba is vették.

Vidám játékkal avatták fel a pályát
Fotó: Benkő Péter

Pap Máté, a VSZC kancellárja arról beszélt, mennyire lényeges az oktatókat támogatni az új módszerek elsajátításában. A VSZC számára hangsúlyos az energetikai korszerűsítés, és hogy a sportinfrastruktúrába is befektethettek. – Itt, a Táncsics Mihály Technikumban a sportpálya megújítása a jövőbe mutat – tette hozzá. Kavalecz Gábor, a VSZC főigazgatója példaértékűnek nevezte a Táncsicsban és a többi oktatási intézményben (Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum, Ipari Technikum, Jendrassik-Venesz Technikum) megvalósult fejlesztéseket. – A VSZC célja szakképzett, egészséges emberek nevelése, a Táncsics sportképzésének ráadásul nagy hagyományai vannak. Egy jó szakember képzéséhez elengedhetetlen a jó egészség, ahhoz pedig kell a jó infrastruktúra – foglalta össze. 

A VSZC közel 800 millió forintos fejlesztései között a Táncsics Mihály Technikum sportpályának megújítása 100 millió forintos tételként szerepel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában