Ünnep

2023.09.15. 07:00

Kilencvenéves bányamérnököt köszöntöttek Ajkán

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Gazdag György bányamérnököt a város nevében Horváth József alpolgármester szeptember 12-én. Az ünnepelt csingervölgyi otthonában fogadta a vendégeket.

Tisler Anna

Gazdag Györgyöt Horváth József alpolgármester köszöntötte Fotó: Gyarmati László

Gazdag György 1958-ban és kapott bányaművelő mérnök oklevelet. A Közép-dunántúli Szénbányák Jókai-bányaüzemében 1958 és 1963 között szakvezető aknászként, üzemmérnökként, körletvezetőként dolgozott. Az Ajkai Bányaüzembe helyezték át, ahol körletvezető, aknavezető és főmérnök volt. Azt követően az Ármin-bányánál bányavezető, felelős műszakvezető feladatkört töltött be. Majd 1984-től az 1989-es nyugállományba vonulásáig az ajkai bányaüzem főmérnökeként látta el feladatát. Az Ármin-bánya bányamentő csapatát 1976 és 1987 között vezette. Jelentős szerepe volt abban, hogy a csingeri kápolnában, valamint a belvárosi templomban szólalhasson meg mindennap 14 órakor a Bányászhimnusz harangjáték. Bányászati és közéleti tevékenységét Ajka Város Önkormányzata 2019-ben Ajkai Életút Díszoklevéllel ismerte el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában