Európai uniós támogatással

2023.09.26. 20:00

Új villamos hálózat az iskolában

Megújult a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola főépületének villamos hálózata.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: önkormányzat

Európai uniós támogatás segítségével a Pápai Tankerületi Központ hat intézményében, köztük a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI Várkert utcai főépület-együttesében sikerült az energetikai fejlesztést megvalósítani a közelmúltban – erről számol be közösségi oldalán a város polgármestere, Ferenczi Gábor. A beruházásnak köszönhetően az iskolaépület teljes villamos hálózata megújult. Alig négy hónap alatt mind a hat érintett helyszínen, Devecser mellett Csóton, Pápán, Pápateszéren, Ugodon és Ihászon egyaránt határidőre befejeződött a kivitelezés. 

A devecseri általános iskola Petőfi téri kis iskolaélületében még 2016-ban végeztette el az önkormányzat mintegy 7 millió forint önerőből a villanyhálózat teljes felújítását. A mostani, a Pápai Tankerületi Központ által a főépület-együttesben megvalósított uniós pályázattal a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és AMI mindkét tanítási helyszínén megfelelő a villamos rendszer a mindennapi iskolai tevékenységek teljes körű kiszolgálásához, az emelt szintű munkakörülmények biztosításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában