Ízek, virágok, hangulat

2023.09.10. 14:49

Vármegyei gasztroünnepet rendeznek Csopakon

Első helyezett lett a vármegyei gasztroünnepen vasárnap a kiscsőszi Nem ács, szakács csapata, akik a puttonyosok ebédjét készítették el, második az alsóörsi Olt-Alom Állatvédő Egyesület a gombatyú nevű étellel, harmadik pedig a Megfőzzük Almádit és a Szóljon Almádi Egyesület csapata, akik cigánylecsót főztek.

Kovács Erika

A megyei gasztroünnepen átadták a Tiszta és virágos Veszprém megyéért című közterület-szépítési verseny megyei díjait is

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Kiosztottak különdíjat is, és mindenki kapott emléklapot. A Bakony–Balaton Gasztroünnepet, melyen részt vettek partnertelepülések is, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, valamint Csopak önkormányzata és a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület szervezte meg a zsúfolásig megtelt csopaki strandon vasárnap. 

A főzőversenyen a kiscsősziek győztek, második lett az alsóörsi állatvédők csapata, a harmadik helyre Balatonalmádi került
Fotó: Kovács Erika/Napló

A kitűnő hangulatú eseményt méltatta Polgárdy Imre vármegyei elnök és Ambrus Tibor polgármester is. 

 

A különleges hangulatot emelte sajátos humorral, vidámsággal Kovács Kiki Krisztián kisbíró, aki házigazdája a gasztroünnepnek. 

Balatonalmádi cigánylecsó

- Hűha! - így értékelte az ételeket Magyar Árpád gasztronómiai szaktanácsadó, a zsűri elnöke. Azt mondta, nagyon nehéz dolguk volt kiválasztani a legjobbakat, mert csak hajszálnyi különbségek adódtak. Ezt jelzi, hogy a bográcsban elkészült finomságokért hosszú sorok kígyóztak a strandon. 

A rendezvényen átadták a Tiszta és virágos Veszprém megyéért című közterület-szépítési verseny megyei díjait is. Egész nap kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatása, zenés, táncos előadások, gólyalábasok, gyermekjátékok, koncertek emelik a kitűnő a hangulatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában