Csak semmi felesleges csomagolás

2023.09.19. 19:09

Minden első osztályos diák uzsonnás dobozt kapott Veszprémben

Idén is kiosztották minden első osztályos veszprémi diák számára az uzsonnás dobozokat a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. felajánlásának köszönhetően.

Veol.hu

Ezzel is felhívták a figyelmet, hogy kevesebb zacskót használjanak a fiatalok

Forrás: önkormányzat/Pesthy Márton

Évek óta hagyomány, hogy szeptember beköszöntével minden elsős kisdiák kap egy-egy uzsonnás dobozt, amelyben szállíthatják a tízóraijukat és az uzsonnájukat. Így történt ez szeptember elején is. A Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. képviseletében Czaun János ügyvezető igazgató, az önkormányzat képviseletében pedig Hegedűs Barbara alpolgármester és Halmay Gábor önkormányzati képviselő osztotta a dobozokat a Dózsa György Általános Iskola diákjainak elsőként.

Az ajándék nem titkolt célja, hogy a gyerekek minél hamarabb megtanulják óvni a környezetüket azáltal, hogy kevesebb műanyag zacskót használnak, illetve kevesebb szemetet termelnek. Fontos, hogy a jövő generációját felkészüljön arra, hogy megfelelő, tudatos hulladékgazdálkodással és mikrokörnyezetünk védelmével sokat tehetünk bolygónk fennmaradásáért és városunk jövőjéért! 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában