Esélyegyenlőségi nap

2023.09.15. 18:47

Nagyon sok gyerek és fiatal vett részt az ajkai esélyegyenlőségi napon

Esélyegyenlőségi napot tartottak a településen pénteken.

Fotó: Fülöp Ildikó

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány fogyatékossággal élő felnőttek nappali intézménye és foglalkoztatója is egyben, hiszen a sérültek nálunk dolgoznak is. Munkaszerződésük van, és pénzt keresnek a saját megélhetésükre. Nekünk nagyon fontos az önállóságuk,  mondta el Lovas Irén intézményvezető. Hozzátette, nekik ezért harcolniuk kell, és kitartani. A tagoknak is kell gondozni a saját esélyegyenlőségüket az élethez. Az alapítványnak ez a legfontosabb célja. – Nagyon sok gyerek, és fiatal jött ma el. Közülük sokan ültek be a kerekesszékbe, a táncházban fogták egymás kezét fogyatékos társaikkal (ami nagyon szívmelengető). Ebben az együttlétben nekem az a legfontosabb, hogy a gyerekek megtanulják közel engedni magukhoz a másik ember másságát. Az empátiát tanulni kell, itt most mi ebben segítünk – hívta fel a figyelmet Lovas Irén. Az intézményvezető megjegyezte, neki az a feladata, hogy hátrányos helyzetű emberek mellé álljon, és az energiáit abba tegye bele, hogy ők az érdekeiket érvényesíteni tudják.

 

Szavak nélkül is ezt sugározza Irén, és már libben is tovább a színpadhoz közös táncra, énekre a Hangadókkal. Csupa mosolygós arc, féltő érintés, önfeledt emberek – egészségesek, és sérültek együtt. Látszik, tudja, hogy miről beszélt…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában